Appartement huren: niet meer beschikbaar Abel Tasmanstraat in Utrecht

  • 80 m2
  • 2 kamers
  • 21 Per direct
  • Onbepaalde tijd
Op deze pagina vind je alle informatie over dit Appartement in Utrecht. Als je vragen hebt kun je contact opnemen met de aanbieder.

Prachtige loft van ca. 80m2 gelegen aan de Abel Tasmanstraat, beschikbaar per direct voor € 1.450,- exclusief gebruikerslasten.

Omschrijving
Deze prachtig gerenoveerde loft appartement is gelegen in de oude sigaren fabriek en staat op de monumenten lijst als industrieel erfgoed. Dit in 1903 gebouwde pand is een van de weinige nog resterende voorbeelden van de ooit bloeiende sigarenindustrie in Utrecht. De Sigarenfabriek bevindt zich namelijk in de voormalige directeurswoning en winkel van sigarenfabrikant Maurits Wijzenbeek. In dit pand is het voormalige fabrieksgebouw gelegen, waar zich onder andere de droogruimte, sorteerderij en meisjeswerkplaats bevonden, waar nu de lofts zijn gerealiseerd. Bij binnenkomst in de loft heeft u toegang tot een mooie open ruimte met open keuken welke is voorzien van een koelkast met vriesvak, vaatwasser, combi magnetron, 4-pits inductie kookplaat en een afzuigkap. Achter de keuken is de nette badkamer gelegen met een inloopdouche, wastafel en separaat toilet.
Alle voorzieningen zijn centraal gelokaliseerd zodat u rond om vrij kunt bewegen en een bijzondere sfeer creëert. Naast de lift heeft het appartement een eigen berging. Tevens is de loft voorzien van een Frans Eiken vloer, dubbel gerookt met een harde wax laag en voorzien van luxe raambekleding. Tot slot beschikt deze loft over een ruime tuin!

Ligging
Dit appartement is gesitueerd op de Abel Tasmanstraat in het prachtige Lombok. Nabij de Kanaalstraat waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen en vlakbij het prachtige park Oog in al, de Munt en op 10 minuten lopen van het Centraal Station Utrecht, het oude stadscentrum en de gezellige multiculturele Kanaalweg. Gunstige ligging t.o.v. uitvalswegen naar A2 en A12.

Architectuur
Het pand is ook van architectonische waarde vanwege de karakteristieke Overgangsstijl van architect M.E. Kuiler (1859 – 1937). Deze architectuur kenmerkt zich door het gebruik van zowel de oude neostijlen als de ‘nieuwere’ Jugendstil.

De verbouwing van de appartementen heeft plaatsgevonden onder architectuur van ASNOVA architecten. (Ronald Willemsen) in samenwerking met Noordzee Architecten (Albert Turk).

Bouw
Zowel de fabriek als de directeurswoning hebben een afgeplat schilddak. De vensters zijn voorzien van natuurstenen lateien en bakstenen segmentbogen. Bij beide panden wordt het dak gedragen door houten klossen.
Op 16 december 1941 heeft Maurits Wijzenbeek op 75-jarige leeftijd zijn sigarenfabriek uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel. Op 31 augustus 1942 is hij in Auschwitz overleden.

Bijzonderheden
- Parkeren middels een vergunning
- Huisdieren niet toegestaan
- Eindschoonmaak verplicht
- Huurovereenkomst 12 maanden met optie voor onbepaalde tijd
- Borg gelijk aan 2 maanden huur
- Beschikbaar per direct

Prijs
€ 1.450,- exclusief gebruikerslasten (gas, water, elektra, kabel tv en belastingen). Inclusief keukenapparatuur en stoffering (houten vloer en luxe raambekleding).

De genoemde huurprijs is op basis van minimaal 12 maanden. Bij een korte periode kan er sprake zijn van een verhoging.

Voor meer informatie en bezichtigingen van bovengenoemde woning kunt u contact met ons opnemen of uzelf inschrijven op onze website.

Lees meer met een pakket!

Algemene informatie

Stad Utrecht
Wijk/buurt: Lombok-West
Inschrijven gemeente: Ja
Opleverniveau: Kaal
Huisgenoten: Geen
Bezichtiging In overleg

Faciliteiten

Eigen badkamer
Eigen keuken
Eigen toilet
Eigen voordeur
Vraag de adverteerder
Vraag de adverteerder
Eigen woonkamer
Tonen op kaart